M | monisia19882 |
E | efogt |
efogt - W porządku, może ktoś jeszcze się ustosunkuje do Twojej odpowiedzi. Ja odniosłam wrażenie że jest w PPC choć nie napisałam że jest to oczywiste ale raczej pytająco....Poczekaj na odpowiedzi innych użytkowników.Pozdrawiam serdecznie.
-
13 lat temu
|
|
Hermenegilda - Efogt to nic osobistego...
Często dostajesz ode mnie plusy, ale łatwo jest wprowadzić kogoś w błąd. Jeśli się mylę dostaniesz zasłużonego plusa. Ja zostanę zlinczowana za szersze podejście do tematu :( - 13 lat temu |
+2 |
efogt - Spox kobitko:) Nie chodzi o plusy, w sumie to nie zależy mi jakoś specjalnie:)Czasem lubię się pomylić....
Pozdrawiam serdecznie. - 13 lat temu |
|
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
Hermenegilda |
efogt - Zwykła literówka, dzięki za minus. Jak bym tu nie miała plusa to za dobra odpowiedź ze zwykłą literówką była bym teraz zminusowana. Dzięki....
-
13 lat temu
zmieniany: 13 lat temu
|
+1 |
Ewa_G1967 - Estera wiemy że dobrze znasz angielski;)) Każdemu się zdarzy zły dzień;)))
Nie pamiętaj jej tego;)) - 13 lat temu |
|
Hermenegilda - Minus nie jest za literówkę tylko za błędne użycie czasu.
Uważam, że zadanie jest napisane w Present Perfect. Oczywiście mogę się mylić. - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
+1 |
efogt - Jeśli stawiasz minus podaj powód, odniosłam wrażenie że to za literówkę. Nie napisałam twardo i zdecydowanie że to PPC ale raczej pytająco co da się zauważyć. Mnie się wydawało że to PPC, ale oczywiście też się mogę mylić, cały czas się uczę. Pozdrawiam serdecznie.
P.S. Mogłaś podać swoją sugestię w jakim czasie zostało użyte zdanie, było by to bardziej wartościowe od ironii jaką się posłużyłaś, wszyscy moglibyśmy na tym skorzystać i czegoś od Ciebie się nauczyć. - 13 lat temu |
+1 |
efogt - Ewa, tez się uczę dopiero jak każdy też wiele razy się mogę pomylić. Najważniejsze żeby poprawić czyjąś błędną odpowiedź i dzielić się zdobytą wiedzą. Pozdrawiam serdecznie:) Oczywiście że nie będę jej tego pamiętać zwłaszcza że prawdopodobnie ma racje ze to czas Present Perfect....Pozdrawiam serdecznie:)
-
13 lat temu
|
+1 |
Ewa_G1967 - I własnie o to chodzi by zakopać "topór". Czy warto o takie głupoty się kłócić, no może nie kłócić wymieniac zdania;)))
Estera jesteś dla mnie tutaj jedną z niewielu osób która ma naprawdę pojęcie o języku;) Nie chcę być źle zrozumiana w tej kwestii. Wszyscy się uczymy!!!! - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
|
efogt - Dzięki Ewa, ja też się uczę i naprawdę intensywnie. Czasem jeszcze mi coś ucieknie i mogę napisać głupotę. Ważne aby takie dziewczyny jak Hermenegilda która jest też świetna w tym języku naprowadziła mnie na właściwy trop tak jak to zrobiła powyżej:) Pozdrawiam obie kobitki:)
-
13 lat temu
|
+1 |
Ewa_G1967 - Od siebie mogę Ci Estera polecić świetną stronkę http://www.isel.edu.pl/.
Pana Jacek Tomaszczyk świetnie tłumaczy wszystkie czasy i zawiłości angielskie!! - 13 lat temu |
|
Hermenegilda - http://www.t4tw.info/angielski/gramatyka/present-perfect-vs-present-perfect-continuous.html
Tutaj też jest sporo porównań. - 13 lat temu |
+1 |
efogt - Dzięki dziewczyny, postaram się zajrzeć i odkurzyć sobie porównania tych czasów. szczerze mówiąc już dawno do nich nie zaglądałam. Widać nadszedł czas:) Hermenegilda , no już nie bądź taka skromna, widzę Twoje odpowiedzi i wypowiedzi, ślepa nie jestem:)
- 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
+1 |
A | annasnafal27 |