parseq |
T | tlstar |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
darkobo |
darkobo - Ja mam na przykład:
W zakładce "Twoje postępy" Elementy dodane do powtórek: 7444 W zakładce Słówka/Twoje słówka, która ma tytuł "Własne listy elementów aktywne w powtórkach": Elementy na listach słówek użytkownika aktywnych w powtórkach: 4642 Zresztą przy aktywnej liście słówek jest nawet napis: "Domyślna lista słówek - trafiają na nią słówka i zdania dodawane ze słownika." - 6 lat temu zmieniany: 6 lat temu |
+1 |
parseq - Według mnie na listę domyślną trafia wszystko, co się dodaje (ze słownika diki.pl oraz z lekcji na eTutor). Kiedyś przez wieeele miesięcy od rozpoczęcia nauki na eTutor tzw. "domyślna lista słówek" była moją jedyną listą.
Nadal nie wiadomo skąd różnica: 7444 - 4642 = 2802. To nie jest drobiazg, to 38% (= 2802/7444) dotychczas dodanych elementów, które... "wyparowały". W moim przypadku różnica między aktywnymi elementami a wszystkimi dodanymi to już 72%. Hmm... - 6 lat temu zmieniany: 6 lat temu |
+1 |
tlstar - Tak nie jest. "Domyślna lista słówek" znajduje się w menu "Twoje słówka" i dotyczy WYŁĄCZNIE (!) elementów dodanych indywidualnie przez użytkownika (z diki albo wpisanych ręcznie). Tych list można stworzyć sobie wiele (chyba max. 500). Elementy z tych wszystkich list biorą udział w głównym mechanizmie Powtórek, niemniej można je sobie powtarzać samodzielnie (po uprzednim stworzeniu odpowiedniego zestawu w "Powtórkach specjalnych"). Można także sobie wyłączyć poszczególne listy z mechanizmu Powtórek. Główny mechanizm Powtórek zawiera natomiast SUMĘ elementów dodawanych z lekcji oraz z wszystkich "Domyślnych list słówek" (chyba, że się wyłączyło któreś).
-
6 lat temu
|
+1 |
B | Barbara.m |
parseq - Faktycznie. Jest tak jak napisałaś, sprawdziłem to przed i po dzisiejszym dodawaniu do Powtórek.
@Barbara.m: wychodziłoby na to, że ze słownika (albo przez dodaj własny element) dodałaś coś tylko 16 razy. - 6 lat temu zmieniany: 6 lat temu |
-1 |
abmmichal |
parseq - Złapałeś system w twardy i pewny sposób na zjawisku znikania elementów (całych zdań?) z Powtórek, czy może tylko na wyłączaniu ich z aktywnej karuzeli powtórkowej?
Sprawdzasz jakoś czy coś zniknęło, czy masz tylko silne przeświadczenie? - 6 lat temu zmieniany: 6 lat temu |
-1 |