D | daga3030 |
P | phantasm2001 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
ipon |
daga3030 - Dziękuje również za życzenia i wspaniałe słowa
Ja również sobie jaki i wszystkim życze aby ten nadchodzący rok był lepszy od poprzedniego. - 12 lat temu |
+5 |
ipon |
chinyere |
daga3030 - Całkiem możliwe. Ja zaraz zabieram się za serniczek i makowiec ;) Wesołych ....
-
12 lat temu
|
+2 |
ipon - Daga przepis na makowiec możesz podać ...na następne święta jak znalazł.Ja nie umiem piec makowca a te z cukierni nadają się tylko do kosza.Wspaniałych wypieków życzę.
-
12 lat temu
|
+2 |
daga3030 - Ja także nie jestem mistrzem pieczenia, ale zrobiłam serniczek na który wylałam masę makową i upiekłam, po prostu z czystego lenistwa, bo zapomniałam kupić papier do pieczenia do makowca;) Ale ciasto wyszło pyszne.
a co do makowca to robię ciasto drożdżowe dodaję gotową masę makową zawijam w roladkę owijam papierem do pieczenia i do piekarnika...wiem,że masa to nie to samo co samemu mielony mak ale u mnie ciacho znika szybciutko:) Pozdrawiam cieplutko. - 12 lat temu |
+2 |
ipon - Ja też używam gotową masę makową jest bardzo ,bardzo dobra. W zależności od tego do czego ma być dodana wzbogacam np. brzoskwiniami z puszki.Zamiast kutii czy makiełek smażę naleśniczki, kroję je na paseczki ,mieszam z masą makową ,wkrawam brzoskwinie ,do lodówki na chwilę i pyszności wyjmuję.
-
12 lat temu
zmieniany: 12 lat temu
|
+2 |
serbio |
piter_c |
a.kosmal - W imeniu eTutora, pięknie dziękujemy za życzenia i mamy nadzieję, że kolejny wspólny rok będzie tak samo udany, jak ten, który niebawem pożegnamy :)
-
12 lat temu
|
+4 |
A | anialew |